חפש בבלוג זה

יום שלישי, 17 במאי 2011

מתכון החומוס הכי טעים שיצא לי


קצת מנוחה ממאמרים ואקטואליה, החלטתי לשתף הפעם במתכון שלקח לי די הרבה זמן להגיע אליו.

אחרי הרבה ניסיונות מצאתי סוף סוף את המתכון של החומוס כפי שאני אוהב- עדין, מגורגר ומלא בטעם (ודי פשוט להכנה).

החומוס הזה די דיאטטי כי אין בו בכלל שמן (אם לא מחשיבים כמובן את השמן שבטחינה, אבל גם בשמן הזה אפשר לצמצם)

n,fui junux:


לטחינה הראשונה- 
חבילה שלמה (1 ק"ג) חומוס הדס
6-8 שיני שום
כפית סודה לשתיה

לאחר הטחינה (מיועד לשליש הכמות מהכמות הקודמת)-
5-8 כפות טחינה
לימון אחד
כפית כמון
מלח
מים

מנקים את הגרגירים טוב שוטפים ושמים במים ללילה שלם. במהלך הלילה מחליפים מים ומעסים את החומוס על-מנת שהקליפות יצופו. את הקליפות זורקים.

לאחר שהיית הלילה שמים את החומוס בסיר עם מים, מוסיפים מעט סודה לשתיה ונותנים לעסק לעבוד כשעה וחצי על אש נמוכה. לאחר שעה וחצי מוסיפים למים את שיני השום שלמות (ללא קליפה, אם טרי אפשר גם עם הקליפה) ונותנים עוד חצי שעה על האש.
המהדרין יסירו את הקליפות שנותרו, השאר לא.

מעבירים את החומוס לקערת טחינה ונותנים לו להתקרר (מומלץ להשאיר מעט גרגירים לקישוט)

טוחנים את החומוס והשום המבושל, מקפידים לא לטחון יותר מדי על-מנת שהמרקם יישאר מעט גרגירי (החומוס מאוד רך כעת)

מחלקים את החומוס לשלוש כיון שהוא לא יחזיק בקירור מעבר לשבוע, בשליש נשתמש לפעם זו ואת שני השלישים ניתן להקפיא בשקיות. (להוציא כשהכמות נגמרת ולהמשיך את התהליך מכאן)

מערבבים את החומוס שנותר בקערה עם טחינה (רבע עד שליש מכמות החומוס- תלוי בכם) מיץ לימון טרי(לימון אחד) מלח לפי הטעם וחצי כפית (אפשר גם כפית) כמון טחון (טרי, מאוד מומלץ). מוסיפים כחצי כוס מים, ניתן להוסיף יותר (קחו בחשבון שבקירור החומוס יתקשה) ומערבבים טוב.
ניתן להוסיף מעט מים לפי הרגשתכם.

מגישים בקערית יחד עם הגרגירים ששמרנו בצד, שמן זית ופטרוזיליה.



בתאבון!

7 תגובות:

  1. סוף סוף משהו מועיל
    מתאים לחגי חודש אייר,
    מנגל יום העצמאות
    מנגל לג בעומר
    מנגל יום ירושלים

    השבמחק
  2. גם אני מכינה חומוס אבל בכלל לא ככה.
    מנביטה חצי ק"ג חומוס.(כ48+ שעות).
    מבשלת בסיר לחץ רק את החומוס המונבט.
    טוחנת במג'ימיקס את החומוס כמה דקות +כוס מי בישול.
    מוסיפה חצי קג' טחינה, 6 שיני שום,2 כפות מיץ לימון,מלח ו2 כוסות ממי בישול החומוס. ממשיכה לטחון עד המרקם הרצוי.(ניתן להוסיף לתערובת עוד חצי כוס שמן (לא זית) אבל לא הכרחי).
    מחלקת בקופסאות איחסון ולמקפיא.
    מעדן.

    השבמחק
  3. ויש אפשרות יותר פשוטה:

    קופסת שימורים
    2 כפות טחינה גולמית
    פלפל חריף
    קצת כמון
    חצי לימון
    לרסק הכל ביחד

    בתאבון!

    השבמחק
  4. פעם הכנתי חומוס והתעצלתי להשרות אז השתמשתי בחומוס מקופסא ושכחתי שיש בו מלח. הוספתי את כמות המלח הנחוצה ויצא חומוס מאד מאד מלוח. גם לאחר שהוספתי עוד טחינה, זה לא עזר.
    למדתי שבחומוס מקופסא יש המון מלח!

    השבמחק
  5. תודה לכולם על התגובות.

    הערה קטנה לגבי חומוס מקופסא- ראשית חומוס מקופסא מצלצל קצת כמו פטריות מקופסא. נראה לי חבל שבמציאות השפע הארצישראלית לא ננצל את החומוס הדס המצוין לטחינה שיש לנו בשפע ובזול.
    שנית, חומוס בקופסא מכיל בד"כ חומר משמר ומלח (כפי שהאנונימי האחרון ציין)

    המלצה שלי- קנו חומוס, הקפיאו אחרי השלב הראשון (בלי טחינה ובלי מלח!) והוציאו שקית כל כמה ימים.

    אשמח לשמוע אם מישהו ניסה להכין את המתכון- איך יצא, האם כדאי להוסיף או להוריד משהו וכדו'...

    בתאבון!

    השבמחק
  6. גם אני מכינה חומוס כמעט זהה רק לא להוסיף סודה לשתיה הורס את כל הבריאות שבחומוס. ואני מוסיפה לבישול גם צרור פטרוזיליה וטוחנת יחד עם הגרגירים. וגם מקפיאה בדיוק כמוך טעים מאוד

    השבמחק
  7. אין כמו חומוס טרי וחם. אשריך:)

    השבמחק